Wij werken nu aan…

Voor stadsmagazine s’MAAK schrijven wij historische artikelen. Dit tijdschrift geeft op eigentijdse wijze een kijkje in de Schiedamse binnenstad.

Voor Museum De Zwarte Tulp in Lisse verzorgen wij een luisterprogramma en teksten voor de nieuwe vaste inrichting. De geschiedenis van de bollenstreek en bloembollen staat in dit museum centraal.

> Voor het Stadsarchief Amsterdam ontwikkelen wij een familieprogramma voor bij de tentoonstelling over het Emma Kinderziekenhuis. Dit programma staat gepland voor het najaar 2015. Er zullen workshops komen en een spannende speurtocht voor jong en oud.

> Al in 2014 maakten wij een erfgoedprogramma voor de Noord-Holland Biënnale. Dit is zo goed ontvangen dat het bestuur ons gevraagd heeft een nieuw erfgoedprogramma samen te stellen voor de Biënnale van 2016. Deze keer concentreert het programma zich op de herdenking van de watersnoodramp in 1916. Grote delen van Noord-Holland liepen hierbij onder water. Door de verspreiding van foto’s, toen nog een jonge uitvinding, had de ramp grote impact in heel het land. In verschillende programmaonderdelen waaronder twee tentoonstellingen zullen wij deze geschiedenis invoelbaar maken.