Jubileumproject Het 4e Gymnasium

Hoe vier je het tienjarig bestaan van een school? Natuurlijk met feestelijke lustrumactiviteiten. Maar je wil ook een tastbare herinnering aan deze mijlpaal. Oud Wasgoed ontwikkelde voor Het 4e Gymnasium een lustrumboek en een tentoonstellingsmeubel.

In het boek wilden we laten zien hoe de school is uitgegroeid van kleine groep pioniers tot zelfstandig maar nog altijd eigenzinnig gymnasium. We interviewden (oud) docenten en (oud) leerlingen en schetsten aan de hand van hun verhalen een beeld van tien jaar Het 4e Gymnasium.

Het tentoonstellingsmeubel is op verschillende manieren te gebruiken. Het heeft een sociale functie: leerlingen kunnen er samenkomen en in / op zitten. En het heeft een presentatiefunctie: het meubel biedt plek aan oude foto’s, en aan afwisselend werk van huidige en toekomstige leerlingen. Denk aan films op tablets, profielwerkstukken, posters, etc. Met het meubel creĆ«erden we dus niet alleen een fysieke herinnering aan de afgelopen tien jaar, maar tegelijkertijd maakten we ook een vast onderdeel van de school in de toekomst.

Voor dit project werkten wij samen met de freelancers Dorothee Ramaekers, Regina Rijpkema en Stephanie de Rooij. Studio Fabrick en Studio Pragt verzorgden het ontwerp.

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op.