Wie wij zijn

Wij zijn Oud Wasgoed: een collectief van creatieve historici. We hebben allemaal onze eigen specialisaties en interesses, maar één ding gemeen: wij zijn geboren vertellers. Wij nemen mensen mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis. Want geschiedenis verbindt. Wij geloven in de kracht van verbinding: tussen vroeger en nu, maar ook tussen talent en expertise. Daarom werken wij in onze projecten vaak samen met een groep vaste freelancers, schrijvers en ontwerpers.

 • Willemijn Riedijk

  oprichter / eigenaar

  Willemijn Riedijk (1986) studeerde af in Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hierbij specialiseerde ze zich in oral history. Dit deed ze aan de hand van een regionaal onderzoek naar de herinnering aan het NSB-verleden.

  Lees Meer
  foto-90

  Willemijn Riedijk

  oprichter / eigenaar

 • Floor Hoogeboom

  freelance historicus

  Floor Hoogeboom (1993) studeerde Communicatiewetenschappen en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Per september 2017 begint zij aan een masteropleiding.

  Lees Meer
  foto-floor-oud-wasgoed

  Floor Hoogeboom

  freelance historicus

 • Anne van Groningen

  freelance historicus

  Anne van Groningen (1990) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht.

  Lees Meer
  img_2263x

  Anne van Groningen

  freelance historicus

 • Hugo Schalkwijk

  freelance historicus

  Hugo Schalkwijk (1991) studeerde af in Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij specialiseerde zich tijdens zijn studie in oral history en medische geschiedenis.

  Lees Meer
  hugo

  Hugo Schalkwijk

  freelance historicus